Mariana Gavriciuc

Dansatoare și coregrafă

PERFORMANCE

De când mă țin minte, dansul a fost prezent în viața mea. Inițial am practicat dans sportiv dar, dansul contemporan m-a atras și m-a sedus, așa cum nimic nu o făcuse până la întâlnirea cu el.

Mariana Gavriciuc – performance

For M – coregrafă și interpretă: Mariana Gavriciuc; muzică: Alexandru Suciu
Înregistrare realizată la Sala „ARCUB” – București
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Eu cred că arta ar trebui să devină esențială în lumea în care trăim, pentru că dincolo de distracție, ea te educă, îți deschide sensibilitatea și te face să te apropii mai ușor de ceilalți oameni. Este important să avem contact cu arta, să investim în artă și să o susținem pe cât se poate.

Mariana Gavriciuc se prezintă

SCURTĂ BIOGRAFIE

Mariana Gavriciuc

Dansatoare și coregrafă

(n. 1992, Orhei, Republica Moldova)

Mariana Gavriciuc este absolventă a programelor de licență și master din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București. De aproape un deceniu trăiește și activează în București, colaborând cu Centrul Național al Dansului, Centrul Independent Coregrafic Linotip și cu diverse teatre din țară (Teatrul Evreiesc de Stat din București, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Municipal ”Aureliu Manea” din Turda, Teatrul Masca din București, Teatrul Municipal ”Bacovia” din Bacău, Teatrul ”Fani Tardini” din Galați, Teatrul ”Excelsior”din București, Teatrul Dramatic ”Matei Vișniec” din Suceava, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu). A pregătit și prezentat și proiecte personale (Use me, use me, abuse me!, 7 singuratici într-o zi de iarnă, Fragile. Handle with care) lucrând cu diverși artiști din România și din străinătate.

Este unul dintre fondatorii grupului de creație ArtGenerator, co-fondatoare a Asociației Delazero, co-fondatoare a companiei de producție de film de dans GoldenBoi Screendance și membră a grupului creativ TANGENt.

Își găsește inspirația în naturalețe și realism, în gest și simplitate. Este interesată de energia primară, cea care te pune în mișcare și de emoțiile nefiltrate care sunt generate de aceasta, de forma pe care o iau în corpul de zi cu zi și de posibilitățile transformării acestora în dans. Este atrasă de abstractizarea gestului și de prezentarea unui “corp sincer”, care își găsește puterea în recunoașterea vulnerabilității proprii. Vede în dans o metodă de curățare și eliberare emoțională, un mecanism de autocunoaștere și o formă de educație.

GALERIE DE IMAGINI