Ana Turos

Actriță

PERFORMANCE

Mi-am dat seama că vreau să fac teatru pentru oameni, pentru orice fel de oameni, pentru publicul larg.

Ana Turos – performance

Adaptare după Clopotul de sticlă, de Sylvia Plath
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli, aprilie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Cred că artiştii vor supravieţui într-un fel sau altul. Se vor adapta, vor mai face și lucruri care nu ţin neapărat de partea artistică. Dar cumva, ne vom întoarce.

Ana Turos se prezintă

Înregistrare realizată în aprilie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Ana Turos

Actriță

(n. 1987, București)

A debutat la Teatrul Masca, unde, până în 2011 a făcut parte din distribuția a numeroase spectacole, jucând atât în spații neconvenționale (în parcuri, în metrou), cât și în diverse spectacole de interior: musicaluri, comedii, spectacole de teatru gestual sau clovnerie. A absolvit facultatea de actorie la Universitatea Spiru Haret, clasa Adriana Piteșteanu și Vlad Rădescu, iar apoi a urmat  masteratul la East 15 Acting School, Londra.

După întoarcerea în România, a lucrat în București și în țară, implicându-se în proiecte independente (la Teatrul Apollo 111, Cultură’n Șură, Teatrul Apropo, Teatrul pentru Puțini, Compania Spot) sau colaborând cu teatre de stat (Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior,  Teatrul Bulandra, Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea).

Pasionată de dans, Ana are o experiență bogată și în zona de teatru de mișcare sau performance, lucrând cu coregrafi precum Vava Ștefănescu, Cosmin Manolescu, Ioan Tugearu, Ioana Macarie etc

A inițiat mai multe proiecte. A creat spectacolul Clara și Timpul Liber, un “one-woman show” care tratează tema aglomerării programelor copiilor cu activități extrașcolare, iar în octombrie 2019, l-a prezentat în cadrul unui turneu organizat pentru comunitățile românești din SUA. În 2020, a realizat împreună cu Teodor Ghiță, spectacolul 404 LOVE, ce s-a numărat printre câștigătorii call-ului de proiecte lansat de Teatrul Apropo, având premiera online în cadrul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent.