Tiberius Zavelea

Actor

PERFORMANCE

Nu pot să spun că am căutat să fiu actor ci mai mult că actoria m-a căutat pe mine.

Tiberius Zavelea – performance

Teodor Mazilu – Monolog din Aventurile unui bărbat extrem de serios
Înregistrare realizată la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” – octombrie 2022
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

În prezent, îmi doresc să mă implic în cât mai multe proiecte, să aflu încotro să mă îndrept și încerc să colaborez cu cât mai mulţi oameni cu care, eventual, să pot forma o echipă.

Tiberius Zavelea se prezintă

Înregistrare realizată în octombrie 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Tiberius Zavelea

Actor

(n. 2000, Constanța)

La doar 13 ani, Tiberius a avut oportunitatea să colaboreze cu singura trupă de teatru de liceu din Constanța, de la acea vreme. De-a lungul celor șase ani de activitate în trupa AICI, acesta a participat la numeroase festivaluri precum I.D. Fest din Bacău, AmFiTeatru din Botoșani, OKaua din București și altele, fiind premiat pentru rolurile pe care le-a interpretat în diferite spectacole.

După terminarea liceului, pentru că și-a dorit să studieze actoria în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”, s-a mutat în capitală și și-a început studiile superioare la facultatea mult dorită, sub îndrumarea profesorilor Mihaela Sîrbu și Florin Grigoraș. Deși experiența lui de student a fost una plăcută, a avut ghinionul ca două semestre să le parcurgă în condiții pandemice, dar asta nu l-a împiedicat să asimileze noi cunoștințe, prin metode alternative de lucru.

După ce s-a întors din mediul online, Tiberius a colaborat și cu facultatea de film și cu cea de coregrafie, participând la examenele colegilor săi, în dorința de a-și dezvolta toate abilitățile dobândite. În afara facultății, a jucat în filmul Metronom regizat de Alexandru Belc, film onorat cu premiul Un Certain Regard în cadrul Festival de Cannes 2022.

În prezent, Tiberius este proaspăt absolvent al ciclului de licență cu specializarea “Arta Actorului”, continuându-și studiile în cadrul programului de masterat al aceleiași facultăți.

GALERIE DE IMAGINI