Eugen Dediu

Regizor de film

PERFORMANCE

Cred că, în realizarea unui film, din punct de vedere regizoral, cel mai important este ca regizorul să fie sincer, onest cu el însuşi.

Eugen Dediu  – showreel

Colecție de secvențe din filmele de scurtmetraj realizate până acum de Eugen Dediu
Showreel realizat în 2022
Concept video: Eugen Dediu

PREZENTARE

Nu cred că un film ar trebui făcut pentru un anumit tip de public, cum de altfel, se întâmplă astăzi foarte mult. Există o segregare incredibilă, în special în România, între filmul de public şi filmul de autor.

Eugen Dediu se prezintă

Înregistrare realizată în 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Eugen Dediu

Regizor de film

(n. 1996, București)

Eugen Dediu este absolvent al UNATC București, secția Regie de Film și TV (licență și master) și în prezent doctorand la Facultatea de Film din cadrul aceleiași universități. Are experiență în industria cinematografică din 2015, semnând regia mai multor scurtmetraje atât în context studențesc, cât și independent. Documentarul său Circul foamei (2017) a fost selectat și vizionat în cadrul mai multor festivaluri de film precum Jihlava International Documentary Film Festival (Cehia), Semaine du cinema (Paris, Franța), 32. Film Festival Montenegro, Docuart Fest (București), iar filmele sale de ficțiune cele mai relevante – Mezzo Piano! (2018), Mezzo Forte! (2019) și Intermezzo pentru aspirator autonom și sfârșitul lumii (2021) – au avut apariții în festivaluri internaționale precum Chelsea International Film Festival (New York), Pula Film Festival (Croația), Romanian Film Festival Chicago, Working Title Film Festival (Italia).

În 2019 a fost unul din cei cinci câștigători ai concursului EUandME organizat de Comisia Europeană, concurs ce a presupus realizarea unui scurtmetraj – New World Symphony – ce a fost vizionat în cadrul Stockholm International Film Festival și Les Films de Cannes a Bucharest și este disponibil online. În 2020 și 2021 a participat la Sarajevo International Film Festival în cadrul programului Sarajevo Talents, și în cadrul TIFF (Transilvania International Film Festival 2021) la secțiunea The Pitch Stop.

Pe lângă propriile proiecte de scurtmetraj regizate, are experiență în cinematografie ca asistent de regie în cadrul a peste 15 scurtmetraje (studențești, independente și cu finanțare de la CNC), 4 lungmetraje și o miniserie ca regizor și coordonator de postproducție.

GALERIE DE IMAGINI