Dragoș „Istvan” Roșu

Dansator și coregraf

PERFORMANCE

Arta este o scânteie care ne menține pe toți în viață, ne dă forță, ne dă speranță. Cred că fără artă am fi foarte triști.

Dragoș „Istvan” Roșu – performance

Insomnia – coregraf și interpret: Dragoș „Istvan” Roșu
Performance înregistrat la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Un om normal nu trăiește așa de intens cum trăiește un artist. Viața noastră este de două ori mai intensă decât viața unei persoane normale. Noi trăim totul la intensitate maximă, pentru că trebuie să avem mai multă emoție de oferit celor care ne privesc. Este un schimb de energie, care din luna martie 2020 s-a oprit. Această energie nu a mai circulat.

Dragoș „Istvan” Roșu se prezintă

SCURTĂ BIOGRAFIE

Dragoș „Istvan” Roșu

Dansator și coregraf

(n. 1989, Piatra Neamț)

Dragoș Roșu, cunoscut și ca “Istvan”, s-a născut în Piatra Neamț, unde a făcut primii pași de dans pe ritmuri de muzică populară și latino. Cu toate că a început să danseze la 15 ani, adică destul de târziu, pasiunea sa pentru dans l-a adus la București, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, unde a urmat secția de teatru-coregrafie.  Dorind să aprofundeze dansul cu adevărat, a călătorit de trei ori în SUA (Los Angeles și New York), unde a studiat cu cei mai buni coregrafi și profesori din lume și chiar a lucrat în proiecte particulare cu aceștia (un exemplu fiind colaborarea cu Derek Mitchell la Carnival New York) .

Versatilitatea în dans i-a permis să exploreze o multitudine de stiluri, pentru ca într-un final să-și elaboreze propriul stil coregrafic numit „Fusion”, rezultat dintr-un amestec de elemente provenite din dans contemporan, hip hop, jazz etc.

În ultimii ani, Dragoș a pendulat între România și Brazilia, mai exact Sao Paulo, unde lucrează ca dansator și coregraf, în proiecte de televiziune și în companii de dans și teatru.

Experiența de artist profesionist a lui Dragoș este foarte vastă, incluzând participări la evenimente precum: Britain’s Got Talent, Millennium Dance Complex Brazilia, MSC Cruise Lines, Antalya Hotels, Dansez Pentru Tine, Vocea României, Românii Au Talent, The Masked Singer, Carnival New York, Romeo și Julieta, Scripcarul pe acoperiș, INNA.