Ștefan Diaconu

Flautist și dirijor

PERFORMANCE

În această perioadă, muzicienii nu trebuie să renunţe la a cânta, chiar şi pentru publicul online, fiindcă acum, lumea are nevoie de noi, mai mult ca niciodată.

Ștefan Diaconu – flaut, Eliza Puchianu – pian

George Enescu – Concertstuck pentru violă și pian,
transcripție pentru flaut și pian de Toke Lund Christiansen & Ștefan Diaconu
Înregistrare realizată la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, aprilie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Mă bucur că pot să îmbin activități din diverse domenii, toate aflate în slujba muzicii, oferind celor din jur produse cât mai atractive şi cât mai interesante din punct de vedere muzical.

Ștefan Diaconu se prezintă

Înregistrare realizată în aprilie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Ștefan Diaconu

Flautist și dirijor

(n. 1990, Rădăuți)

Este dublu licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat flautul la secția Interpretare Muzicală și Dirijat Orchestră. A absolvit programul de Master pentru studii de orchestră – flaut în iunie 2017, la Academia Regală de Muzică din Danemarca iar în prezent urmează Programul de Solist al Conservatorului de Muzică din Odense, Danemarca, pregătindu-și în același timp Doctoratul la Universitatea Națională de Muzică din București.

Activitatea lui îmbină cariera de flautist și dirijor cu cea de redactor, aranjor de partituri și  pedagog. Printre cele mai recente realizări se remarcă înregistrarea unui album audio ce conține integrala lucrărilor pentru instrumente de suflat de Dinu Lipatti, împreună cu cvintetul V Coloris. În toamna anului 2020, a format Ansamblul de flaute al Academiei Regale de Muzică din Copenhaga, unde activează ca dirijor permanent. A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai recent fiind premiul al III-lea la concursul internațional ”Carl Nielsen Chamber Music Competition”, concurs de referință pentru ansamblurile camerale.

În România, a fost prim flautist – colaborator permanent în cadrul Filarmonicii Naționale ”George Enescu”, prim flautist al Orchestrei Naționale Simfonice Române, dirijată de Cristian Măcelaru, a colaborat cu Orchestra Națională Radio, formații de muzică contemporană – Profil Simfonietta, SonoMania, Archaeus, devotioModerna, precum și cu alte ansambluri camerale de referință. A cântat ca solist cu Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica ”George Enescu”, Orchestra simfonică din Gorzow, Polonia și DUEN – Orchestra Daneză de Tineret. Ștefan activează și în peisajul muzical din Danemarca și Suedia prin colaborări cu importante ansambluri camerale și orchestrale: Opera Regală din Copenhaga, Orchestra Filarmonicii din Copenhaga, Orchestra simfonică din Norrekchoping și Helsinborg, Ansamblul Cameral din Esbjerg, Danish String Quartet.

GALERIE DE IMAGINI