Mădălina Constantinescu

Soprană

PERFORMANCE

Pot spune că de la vârsta de 22 de ani, am crescut în Opera Comică şi m-am format ca artist pe scena de acolo.

Mădălina Constantinescu – soprană

La pian – Ioana Cojuharov
G. Puccini – Aria “Tu che di gel sei cinta” din Turandot
Înregistrare realizată la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” – mai 2022
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Ceea ce îmi doresc eu ca un rezultat a tot ceea ce s-a întâmplat în pandemie este să devenim mai buni şi mai înţelegători.

Mădălina Constantinescu se prezintă

Înregistrare realizată în mai 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Mădălina Constantinescu

Soprană

(n. 1994, București)

A studiat canto clasic la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” sub îndrumarea profesoarei Daniela Chihaia-Popa. Între anii 2011 și 2013 a studiat canto la Hochschule für Musik und Theater München, cu Sylvia Greenberg. Din anul 2019 este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, secția Canto și Artele Spectacolului Muzical, la clasa profesoarei Claudia Codreanu. Pe tot parcursul său academic a obținut numeroase premii la concursurile de specialitate: Premiul I și Premiul in memoriam soprana Eleonora Enăchescu la Concursul Național “Victor Giuleanu”, Marele Premiu si Premiul pentru Creație Feminină  la Festivalul Operelor Independente, Premiul I  la Concursul Național “Stela Maris”, etc.

Din anul 2016 este solistă a Operei Comice pentru Copii unde interpretează numeroase roluri: Dorothy din musicalul “Micuța Dorothy”, Regina Iasomy din musicalul “Gulliver” de Marius Țeicu, Liesl Von Trapp din musicalul “Sunetul Muzicii” de Richard Rogers, Dochița din opereta “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, Motanul Încălțat și Domnița din opera “Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, Livietta din opera buffa “Livietta e Tracollo”, Rosina din opera “Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Rosalie Mullins din musicalul “School of Rock” de Andrew Lloyd Webber, Frasquita și Mercedes din opera “Carmen” de G. Bizet, Blonda din opera “Răpirea din Serai”, Regina Nopții din opera “Flautul fermecat” de W.A. Mozart. Colaborează cu numeroși regizori de teatru și operă precum: Cristian Mihăilescu, Ștefan Neagrău, Anda Tăbăcaru, Antoaneta Cojocaru, Daniel Prallea, Laurent Festas, Emil Pantelimon, Răzvan Mazilu, Irina Furdui.