Oana Berbec

Soprană

PERFORMANCE

Tot timpul am fost fascinată de muzică. Pentru mine, Universitatea Națională de Muzică a fost și este un templu.

Oana Berbec – performance

„Iată-mă-s isprăvniceasă” din „Kiritza sau Jocul de-a…”, un spectacol de Gigi Căciuleanu după Vasile Alecsandri; muzica – Paul Ilea (adaptare după Jacques Offenbach)
Înregistrare realizată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, noiembrie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Pe drumul acesta am crescut, am învățat, am studiat, am cercetat, am vrut să aflu tot mai mult, să mă perfecționez, a trebuit să îmi dăltuiesc fiecare sunet, pentru a ajunge până la urmă pe scenă, din fericire.

Oana Berbec se prezintă

Înregistrare realizată în noiembrie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Oana Berbec

Soprană

(n. 1982, București)

A absolvit cursurile de canto ale Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. dr. Silvia Voinea. A urmat cursuri de măiestrie susținute de Ileana Cotrubaș, Marina Krilovici, Donna Woodward, Larisa Gergieva. În anul 2004 a obținut premiul al III-lea la Concursul European de Muzică “Antonino Miserendino” din Palermo, Italia.

Debutul la Opera Națională București a venit în anul 2014, în opera “Hänsel și Gretel” de E. Humperdinck. A susținut numeroase turnee atât în țară cât și în străinătate, în orașe ca Berlin, Amsterdam, Barcelona, Roma, Sofia ș.a.

Foarte pasionată de arta interpretativă, a abordat și alte genuri muzicale și dramatice precum musicalul, teatrul și pantomima. Nici de lumea dansului sau a filmului nu a rămas străină, participând la cursuri de balet și step, fiind de asemenea protagonistă în trei scurt metraje – “Doctor Who – How to stop a Timelord”, “Inspector Plustard and the Fallen Groom” și “Some are Silent“.

Pe lângă studiul vocal, practica din cadrul grupului de muzică veche și tradițională Truverii, a apropiat-o de studiul diverselor instrumente de percuție, precum și de cel al cisterului.
Abordează un vast repertoriu de genuri și stiluri muzicale, de la muzică veche și renascentistă, la operă, musical și muzică contemporană.

Marea oportunitate de a colabora cu maestrul Gigi Căciuleanu a venit în anul 2017, la Opera Națională București, în cadrul spectacolului “TragiComedy“ pe muzica lui Rodion Șcedrin, care i-a deschis o nouă perspectivă în arta complexă a exprimării artistice. Această colaborare a continuat, maestrul Căciuleanu încredințându-i rolul principal din cea mai nouă creație a sa – ”Kiritza sau Jocul de-a…” după piesele lui Vasile Alecsandri, care a avut premiera la Teatrul Național din București și care a fost primită de critici și public, cu mare bucurie și mult entuziasm.

GALERIE DE IMAGINI