Alexandra Stroe

Actriță

PERFORMANCE

Am luat contact cu diverse stiluri teatrale şi viziuni regizorale. Am iubit fiecare proiect din care am făcut parte.

Alexandra Stroe – performance

Una, nici una și o sută de mii – interpretare, muzică şi versuri: Alexandra Stroe;
text: fragmente din „Uriașii Munților” și „Omul cu floarea în gură” de Pirandello
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli, aprilie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Trebuie să ne spunem că o să se schimbe situaţia, că la un moment dat o să fie bine şi, cu siguranţă, rolurile cele mai bune şi spectacolele cele mai bune se află „acolo”, undeva.

Alexandra Stroe se prezintă

Înregistrare realizată în aprilie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Alexandra Stroe

Actriță

(n. 1991, București)

În liceu, a urmat cursurile de teatru organizate de fundația Euroart, apoi și-a continuat studiile de actorie la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Hyperion, unde i-a avut ca profesori pe Damian Crâșmaru, Adela Mărculescu, Rodica Mandache, Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir și Diana Mihăiță.

A debutat pe scena mare a Teatrului Național din București imediat după absolvirea studiilor de licență, în 2014, în spectacolul „Înșir’te mărgărite” în cadrul căruia a învățat să danseze step, pe lângă numeroasele coregrafii de dansuri populare și de caracter. A continuat apoi să colaboreze cu alte teatre bucureștene, obținând roluri din ce în ce mai consistente, la Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Artă, Unteatru și alte spații independente, unde s-a întâlnit atât cu regizori cunoscuți precum Alexander Hausvater, Attila Vizauer, Mick Davis, Michele Modesto Casarin, Petrika Ionesco, Alexa Visarion, Felix Crainicu etc., cât și cu coregrafi apreciați ca Vava Ștefănescu, Florin Fieroiu, Svetlana Zotina, Lelia Marcu-Vladu, Ioana Macarie. Dintre spectacolele în care a jucat, amintim: „Dragostea celor trei portocale”, „Visul unei nopți de vară”, „Audiția”, „Paganini”, „Bambi”, „Balul Cimitirului”, „Doamna Godot”, „Film”.

În teatru psihologic, commedia dell’arte, musical, film, televiziune, reclame, proiecte studențești sau experimentale, Alexandra își asumă riscuri și își îmbogățește repertoriul și mijloacele teatrale, dând dovadă de versatilitate și curiozitate, determinare și nu în ultimul rând, de un entuziasm fără limite. În paralel, în timpul liber compune melodii inspirate din viața ei sau din opere dramatice, în engleză sau română, pe care le interpretează acompaniindu-se la chitară.