Eduard Marian Păuna

Actor

PERFORMANCE

Am venit la Bucureşti din nevoia de a fi iubit de oameni la fel de tare pe cât iubesc eu oamenii, pentru că am simţit nevoia de recunoaştere, de faimă.

Eduard Păuna – performance

Tennessee Williams – Monologul lui Tom din Menajeria de sticlă
Înregistrare realizată la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” – octombrie 2022
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

În prezent, lucrez cu actori lângă care nu credeam vreodată că o să stau, de la care am învăţat extraordinar de mult şi cărora le sunt foarte recunoscător.

Eduard Păuna se prezintă

Înregistrare realizată în octombrie 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Eduard Marian Păuna

Actor

(n. 1997, Adânca, jud. Dâmbovița)

În prezent este student al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, în anul II al programului de Master, cu specializarea Arta Actorului. S-a născut și a crescut în satul Adânca, de lângă Târgoviște, locul în care a avut revelația că vrea să fie actor.

A venit în București, la UNATC, din dorința de a fi recunoscut, confirmat, dar a rămas pentru transformarea pe care i-o aduce această meserie cu fiecare rol parcurs.

Experiența sa artistică a început cu spectacolul de licență al Mariei Doncu, “Metoda G” de Jordi Galceran, în care l-a jucat pe Carlos Bueno. Un alt proiect important pentru evoluția sa a fost spectacolul de licență regizat de Mihaela Sîrbu, “Clasa Noastră” de Tadeusz Słobodzianek, unde a interpretat două personaje (Abram și Menachem). Proiectul căruia i s-a dedicat cel mai mult până în prezent a fost serialul “La Oraș”, creat de Bogdan Marinescu și Gabriel Radu, unde joacă personajul Doru.

GALERIE DE IMAGINI