Antoaneta Cojocaru

Actriță

PERFORMANCE

Eu nu am crezut că o să vină pandemia, nu înțelegeam ce se întâmplă și nu credeam că vom trăi ceva de natură să ne oprească din ceea ce facem sau să ne schimbe cursul vieții.

Antoaneta Cojocaru – performance

A.P. Cehov – Monologul Ninei din Pescărușul
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli – aprilie 2022
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

De artă şi de cultură va fi nevoie întotdeauna. Sunt încrezătoare în viitor dar mi-aș dori să revenim la meritocrație, cu oameni profesioniști și vizionari.

Antoaneta Cojocaru se prezintă

Înregistrare realizată în aprilie 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Antoaneta Cojocaru

Actriță

(n. 1978, Constanța)

Antoaneta Cojocaru este una dintre cele mai apreciate actrițe tinere din România, cu numeroase roluri în teatrele din București dar și în filme. Este licențiată în arta actorului în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București (la clasa prof. Ion Cojar), are studii de dans și de muzică, construindu-și cariera de actriță în teatre precum: Teatrul Bulandra, Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrelli, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Artă, Teatrul Godot, Teatrul Luni de la Green Hours, Arcub, Opera Comică Pentru Copii ș.a.

Printre regizorii cu care a colaborat în teatru se numără: Ion Cojar, Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Alexandru Darie, Gigi Căciuleanu, Alexander Hausvater, David Esrig, Chris Simion, Radu Apostol, Radu Afrim, Lia Bugnar, Carmen Vidu, Alexandru Măzgăreanu. În filme a lucrat cu Mircea Danieliuc, Dan Pița, Ioan Cărmăzan, Tudor Giurgiu, Cornel Mihalache, Alexandru Maftei ș.a.

Pentru performanțele sale, Antoaneta Cojocaru a câștigat mai multe premii și distincții, printre care Înaltul Patronaj al Casei Regale a României pentru proiectul „Bulandra- Laboratorul de Noapte”, primul laborator de cercetare teatrală din București. A susținut masterclass-uri, conferințe, cursuri de actorie pentru profesioniști, neprofesioniști și copii, a participat în multe turnee atât în țară cât și în străinătate, se bucură de o apreciere deosebită atât în rândul publicului cât și al presei de specialitate, care a nominalizat-o în diverse topuri, alături de cei mai buni actori ai momentului, grație mobilității ei în arta actorului, pe care o îmbină cu dansul și cu muzica. A realizat numeroase spectacole de teatru și de music-hall. De amintit este „Hamlet și Noi”, spectacol jucat în circuit în clădiri de patrimoniu și muzee, cu scopul de a aduce în atenție excepționalul patrimoniu arhitectural românesc. Colaborează cu creatori de modă precum Iris Șerban, Laura Hîncu sau Bianca Popp.

În momentul actual joacă în mai multe teatre: la Teatrul Bulandra („Oscar și Tanti Roz”, ” Coriolanus”), la Teatrul Dramaturgilor („Mazurka”), la Teatrelli („Oxygen” și „Să vorbesc cu tine”) și, în calitate de regizor, i se joacă 5 spectacole de musical pentru copii la Opera Comică pentru Copii („Gulliver”, „Peter Pan”, „Micuța Dorothy”, „Gala de musical”, „Salonul de musical”). În timpul pandemiei, a oferit mediului online cinci proiecte noi, dintre care un film de teatru-dans.