Cătălin Nicolau

Actor

PERFORMANCE

Pasiunea pentru actorie a pornit devreme, din copilărie, când îmi plăcea la nebunie să cunosc oameni interesanţi, să le aflu poveştile.

Cătălin Nicolau – performance

fragment din Othello, de William Shakespeare
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli, aprilie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Îmi place libertatea pe care o au artiștii independenți şi faptul că pot să-mi aleg singur proiectele în care vreau să particip.

Cătălin Nicolau se prezintă

Înregistrare realizată în aprilie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Cătălin Nicolau

Actor

(n. 1991, București)

În adolescență, fiind atras de teatru, a urmat cursuri de actorie. După ce a absolvit Facultatea De Filosofie din cadrul Universității București (2011-2014), a hotărât să studieze actoria la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (2014-2017), fiind repartizat la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

În formarea sa profesională, au contat foarte mult repetițiile și spectacolele pe care le-a făcut alături de colegii de la regie, prin care a descoperit libertatea de exprimare și a căpătat încredere în sine, ca artist. Profesorul care l-a influențat cel mai mult, a fost doamna Mirela Gorea, de la care a învățat ce înseamnă etica și disciplina actorului.

Primul său spectacol, că actor licențiat, a fost „Reveria”, la Circul Metropolitan București (2017-2018), în care a avut șansa să cunoască diferiți artiști din mai multe domenii: acrobați, coregrafi, dansatori etc. și minunatul univers al circului. Debutul său pe scena teatrului a avut loc în 2019, cu rolul „Osip” în spectacolul „Revizorul” de N. Gogol, la Teatrul Național București.