Teodora Velescu

Dansatoare și coregrafă

PERFORMANCE

Dansul a fost și este cu mine dintotdeauna. Pe de o parte e o pasiune, pe de altă parte e o CHEMARE, cred că ăsta este cuvântul cel mai potrivit.

Teodora Velescu – performance

Coloana, poem de Teodora Velescu, muzica de Daniel Stănciucu
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli – noiembrie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Toate informațiile și toate cunoștinţele pe care le-am adunat până în momentul de față și pe care continui să le adun, îmi doresc să le împărtășesc, să le dau mai departe. De aceea îmi surâde ideea unei cariere de profesor, cândva în viață, în viitor.

Teodora Velescu se prezintă

Înregistrare realizată în noiembrie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Teodora Velescu

Dansatoare și coregrafă

(n. 1996, Constanța)

Teodora Velescu este absolventă a programelor de licență (Creație coregrafică) și master (Coregrafie și Performanță în Dans) din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. S-a specializat în dans clasic la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, iar din 2011 și până în prezent a colaborat cu mai multe instituții culturale de stat: Opera Națională București, Teatrul Național București, Opera Comică pentru Copii și Centrul Național al Dansului București.

A dansat în spectacole semnate de regizori și coregrafi precum Francisc Valkay, George Iancu, Vasily Medvedev, Simona Șomăcescu, Amalia Strinopoulou, Gigi Căciuleanu, Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Simona Deaconescu, Dan Puric, Beth Sol, Bogdan Nicula și Andrea Gavriliu. A participat la festivaluri naționale și internaționale, precum FNT, Undercloud, PlusDans 2017, International Fringe Fest (Israel), Altofest (Italia), Off Europa (Germania). Semnează coregrafia/mișcarea scenică a spectacolelor „Brainstorm” (regia George Lepădatu) și „Captain Amazing” (regia Nicolae Tănase).

În prezent activează ca dansatoare a Colectivului Tangaj Dance, făcând parte din distribuția spectacolului „Daughters”. Este colaboratoare la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic și joacă în spectacolele: “BABEL”, “Shaping Sound”, “Promised Land”, “Nesomn”, “BASMa Curată” și “Humans | Bodies | Images”.

Privește mișcarea ca pe o parte integrantă a personalității sale, iar înțelegerea și decodificarea secretelor corpului o motivează în fiecare întâlnire cu dansul. Plăcerea de a lucra cu alți oameni este alimentată de dorința de a le împărtăși cele descoperite.

GALERIE DE IMAGINI