Mara Crăcăleanu

Regizor și scenarist de film

PERFORMANCE

Am ales regia de film pentru că mereu am simțit imboldul de a face ceva bun, de a conduce o echipă, de a aduce oameni împreună iar regizorul este cel care coordonează acest univers artistic.

Mara Crăcăleanu – showreel

Scurte fragmente din producțiile regizate de Mara Crăcăleanu
Showreel realizat în 2022
Concept video: Mara Crăcăleanu

PREZENTARE

Cinematografia românească e foarte apreciată pe plan internațional, talentul nostru e recunoscut peste tot în lume și mi-ar plăcea foarte mult să aduc acasă un premiu important.

Mara Crăcăleanu se prezintă

Înregistrare realizată în 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Mara Crăcăleanu

Regizor și scenarist de film

(n. 2001, Iași)

Venind dintr-un mediu artistic divers, experiențele ei în lumea artei se reflectă în filmele sale. A cântat timp de 7 ani în Corul Juniorii Operei al Operei Naționale Române Iași, în opere precum La Bohème, Tosca, Carmen. Primul rol într-un lungmetraj a fost într-o producție românească, Scoala de vară. A fost actriță într-o trupă de teatru francez, unde a primit un premiu pentru cea mai bună interpretare feminină, într-o piesă bazată pe cartea To Kill a Mockingbird. De asemenea, a câștigat un premiu pentru rolul Laurei Wingfield în The Glass Menagerie. A câștigat un premiu pentru primul ei scurtmetraj în limba franceză, Solitude. Al doilea scurtmetraj, Fantasy Dust, a făcut parte dintr-o competiție la Festivalul de Film de la Los Angeles. Al treilea proiect al său, Mirrorcide, o dramă despre adolescenți și propria lor imagine a fost proiectat pe mai multe continente și a câștigat peste 30 de premii internaționale. Al patrulea proiect personal, The Cry Of Silence, este o producție România-Marea Britanie, o meditație asupra vieții și morții, care a fost proiectată în mai multe țări și a avut parte de recunoaștere internațională.

Mara a lucrat la diverse alte proiecte, inclusiv documentare, scenarii, fashion films și piese de teatru și este implicată activ în numeroase producții. Este membru al juriului la trei festivaluri de film din SUA: Hollywood Screenings Film Festival, Los Angeles CineFest și Los Angeles Television, Script and Film Festival. Este membră a Women In Film and Television UK și Women In Film Los Angeles.

Mara este, de asemenea, fondatoarea companiei de producție de film Melancholia Pictures, din Londra. Munca ei este recunoscută la nivel internațional. A câștigat peste 50 de premii internaționale la festivaluri de film, cum ar fi Academy Award ® Qualifying Flickers’ Rhode Island International Film Festival, Hollywood Women’s Film Institute & Festival, Best Shorts Competition, IndieFEST Film Awards, Los Angeles Film Awards, New York Film Awards, Lift-off Sessions etc. A participat la multe ateliere și masterclass-uri unde a învățat să-și dezvolte abilitățile profesionale și a fost instruită de profesioniști ai industriei filmului.