Anastasia Jinga

Actriță

PERFORMANCE

Îmi place orice formă de artă sau de joc scenic dar cel mai mult mă regăsesc în zona music-hallului. Mereu mi-am dorit să fiu actriţă de music-hall.

Anastasia Jinga – performance

H. Ibsen – Monologul Norei din Casa păpuşilor
Înregistrare realizată la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” – octombrie 2022
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Caut să iau parte la tot felul de proiecte cât mai proaspete şi cu un mesaj puternic pentru oamenii pe care vreau să-i inspir.

Anastasia Jinga se prezintă

Înregistrare realizată în octombrie 2022

SCURTĂ BIOGRAFIE

Anastasia Jinga

Actriță

(n. 2000, Brașov)

A studiat actoria în cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”, la clasa profesorului Mircea Gheorghiu, între anii 2019 – 2022. În prezent este masterandă a UNATC, la secția „Arta Actorului”.

Atracția față de artă a apărut de când era mică. La vârsta de 6 ani a urcat pentru prima dată pe scena Operei Naționale din București, în rolul “Iepurașul Alb” din Motanul Încălțat, spectacol de operă de Cornel Trăilescu, regizat de Gelu Colceag și în rolul “Tatiana Mică” din Evgheni Oneghin, în regia lui Ion Caramitru. A făcut parte din trupa de teatru în limba spaniolă a Liceului Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” cu care a participat la festivaluri internaționale și în cadrul cărora a obținut premii pentru “Cea mai bună actriță”, atât în rol secundar cât și principal. Apoi s-a înscris la Școala de Teatru “Victory of Art” în care, pe lângă participarea la diverse festivaluri și concursuri, a ajuns să scrie împreună cu Rareș Fota, povestea imaginată de Julieta Georoiu pentru musicalul “Dacă noi ne iubim”, bazat pe muzica trupei Holograf, care a avut premiera la Teatrul Național din București, în anul 2018, spectacol în care Anastasia a jucat rolul principal feminin, “Jess”.

În perioada 2019 – 2022, actrița a colaborat mai mult cu tânăra generație, fie jucând, fie ajutând la realizarea multor proiecte studențești. Din repertoriul său fac parte: Lecții despre iubire și creier (regia Alina Grigore), Furtuna și În Bază (regia Monica Stoica) și Moartea accidentală a unui anarhist (regia Maria Doncu).

GALERIE DE IMAGINI