Alina Dumitrelea

Actriță

PERFORMANCE

Sunt artist independent. Îmi place libertatea de a putea lucra cu mai mulți oameni, de a cunoaște cât mai mulți artiști, acumulând astfel o mai mare experiență.

Alina Dumitrelea – performance

Monologul Margaretei din Faust de  J. W. Goethe
Înregistrare realizată la CREART / Teatrelli – noiembrie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Aștept să văd ce se va mai întâmpla, bănuiesc că asta facem toți, așteptăm, încercând totuși să ne mișcăm cum putem și cât suntem lăsați.

Alina Dumitrelea se prezintă

Înregistrare realizată în noiembrie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Alina Dumitrelea

Actriță

(n. 1992, Pitești)

A studiat actoria la Școala Populară de arte din Pitești și și-a continuat studiile în domeniu, între anii 2011-2014, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A primit premiul pentru cea mai bună actriță la festivalul Serile Teatrului Studențesc, pentru rolul Pallas Athena din spectacolul de licență „Gâlceava zeilor”.

După facultate a intrat în trupa independentă Teatrul Logos, unde se află și în prezent. Aici a interpretat multe roluri care i-au îmbogățit experiența artistică. Printre acestea se numără Margareta, din piesa „Faust” de Goethe, Solveig din piesa „Peer Gynt” de Ibsen, Viola, din piesa „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare sau Cleanthis, din piesa „Insula sclavilor” de Pierre de Marivaux.

Chiar dacă preferă scena independentă, a colaborat și cu teatrele de stat, mai exact cu Teatrul Excelsior și cu Teatrul Ion Creangă.

Din 2017 face parte și din trupa independentă de teatru pentru copii Lumiland, unde a jucat și a ajutat la crearea a numeroase spectacole.

Trăiește pentru teatru și depune pasiune în fiecare proiect nou care îi iese în cale și nu se dă la o parte din fața niciunei provocări. Îi place să se exprime artistic în orice eveniment, fie că este vorba de un rol în fața a sute de spectatori sau o statuie vivantă într-un colț al unui parc pe unde nu trece aproape nimeni.

GALERIE DE IMAGINI