Daniel Dumitrașcu

Pianist

PERFORMANCE

Cred că locul oricărui muzician în societate ar trebui să fie și unul educativ și unul terapeutic.

Daniel Dumitrașcu – pian

Bach-Busoni – Chaconne in D minor
Înregistrare realizată la Universitatea Națională de Muzică București, în 2023
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Îi îndemn pe oameni să asculte muzică și să fie mai buni.

Daniel Dumitrașcu se prezintă

Înregistrare realizată la Universitatea Națională de Muzică București, în 2023

SCURTĂ BIOGRAFIE

Daniel Dumitrașcu

Pianist

(n. 2001, Ploiești)

A început studiul pianului la vârsta de 6 ani în orașul natal, Ploiești, cu profesorii Natalia Mocănescu și Cristian Duca, primele rezultate notabile fiind Premiul I la Concours International Musical de France (Paris, 2009) și Premiul special al Juriului la Concours International Music Masters Interprètes (Paris, 2012). În prezent, Daniel Dumitrașcu este student în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiază pianul cu profesorii Viniciu Moroianu, Steluța Radu și Adriana Maier. De-a lungul anilor, a avut șansa să participe la masterclassuri cu pianiști de renume precum: Roland Präll, Thomas Bockheller, Diana Ketler, Tobias Haunhorst, Csiki Boldizsar, Josu de Solaun și mulți alții.

A debutat ca solist cu orchestra la vârsta de 16 ani, alături de orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, cântă constant în recitaluri de pian, în grupuri de muzică de cameră și ca acompaniator, pe scene din România, Franța, Italia, Grecia, Austria, Olanda și Germania. În iulie 2022, a debutat la celebra Salle Cortot din Paris, în cadrul Académie Internationale de Musique de Paris.

Recent, Daniel a câștigat Premiul II la International Orbetello Competition în Toscana, Italia. În vara anului 2023, a fost admis la cursurile Internationale Sommerakademie für Kammermusik din Germania unde va avea oportunitatea să lucreze cu profesori de renume, precum Eberhard Feltz și Dirk Mommertz. Una dintre cele mai importante realizări ale lui Daniel este obținerea unei burse Erasmus la Royal Danish Academy of Music, unde va studia din toamna anului 2023. Daniel a mai fost bursier în cadrul programului Tinere Talente organizat de Fundația Regală „Margareta a României”, bursier Sonoro și bursier UNIMIR.

GALERIE DE IMAGINI