Ștefan Cazacu

Violoncelist

PERFORMANCE

Îmi doresc foarte mult să cânt din nou în sală, să mă bucur împreună cu colegii mei muzicieni de public, de concerte reușite, de energia aceea specială care se degajă pur și simplu când suntem pe scenă.

Ștefan Cazacu – violoncel, Andrei Licareț – pian

Johannes Brahms – Sonata pentru violoncel și pian nr. 2 în Fa major op. 99
Înregistrare din  Sala „George Enescu” – Universitatea Națională de Muzică din București
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Încerc să rămân o persoană pozitivă, niciodată nu privesc partea goală a paharului.Va fi mai bine mâine, poate poimâine, dar sper și cred că va fi mai bine.

Ștefan Cazacu se prezintă

Înregistrare realizată în ianuarie 2021

CONCURSUL INTERNAȚIONAL „GEORGE ENESCU” 2021

Ştefan Cazacu (27 ani) a câştigat locul III în secţiunea violoncel a Concursului Internaţional „George Enescu”, interpretând în finală Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră op. 104 de Dvořák, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta cunoscutului dirijor Nicolas Altstaest.

(link către adevarul.ro)

SCURTĂ BIOGRAFIE

Ștefan Cazacu

Violoncelist

(n. 1994, București)

Ștefan Cazacu și-a început formarea muzicală la vârsta de 6 ani, alături de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A urmat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa unui alt important violoncelist român, Răzvan Suma. Grație bursei Erasmus oferite de Uniunea Europeană, și-a completat studiile de master la Universitatea de Muzică din Viena (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien/ University of Music and Performing Arts Vienna). A participat la cursuri de perfecționare susținute de apreciați violonceliști pe scena muzicală internațională, precum Reinhard Latzko, Wolfgang Boettcher și Frans Helmerson.

Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii obținute în diverse competiții naționale și internaționale: Premiul I la Concursul Internațional de la Liezen – Austria (2008), Premiul I la Concursul Antonio Janigro – Croația (2008), Marele Premiu la etapa națională a Concursului Eurovision Young Musicians (2010 – București) ș.a.

A susținut recitaluri în România, Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania și a colaborat ca solist cu toate orchestrele simfonice din România, dar și cu Filarmonica din Chișinău sau cu Orchestra de Tineret din Alicante (Alicante Youth Orchestra). Printre dirijorii cu care a cântat se numără Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Măcelaru, Camil Marinescu, Theo Wolters.

Din anul 2011, Ștefan Cazacu colaborează constant cu ansamblul Violoncelissimo, creat de tatăl său, Marin Cazacu, în anul 1992. Alături de Violoncelissimo, Ștefan Cazacu a cântat în străinătate, în mari orașe ca Bruxelles sau Washington DC, dar și în țară, la București, Iași, Timișoara ș.a.

GALERIE DE IMAGINI