Attila Bordás

Dansator și coregraf

PERFORMANCE

În perioada asta, realizez importanța întâlnirilor fizice, despre care cred că pot să servească sănătății mentale și spirituale a oricărui om.

Attila Bordás – performance

“Front end foreigner”, coregrafia – Attila Bordás; muzica – Back End de KÜB_BEAT
Înregistrare realizată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, noiembrie 2021
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Prin CAMP - Contemporary Artistic Movement Platform, cel mai important proiect din viața mea, încerc să ofer oamenilor, posibilități profesionale pe care facultățile, școlile sau platformele deja existente nu le dau.

Attila Bordás se prezintă

Înregistrare realizată în noiembrie 2021

SCURTĂ BIOGRAFIE

Attila Bordás

Dansator și coregraf

(n. 1986, Sfântu Gheorghe)

Attila Bordás este cunoscut ca regizor, coregraf, performer, trainer de dans, actor, director artistic și manager cultural. A colaborat cu majoritatea teatrelor din țară (în spectacole regizate de Silviu Purcărete, Vlad Massaci, Theodor – Cristian Popescu, Cristi Juncu, Miklós  Bács etc.) și a dezvoltat proiecte în Ungaria, Grecia, Austria, Bulgaria, Serbia și Cehia. Ca promotor al dansului contemporan românesc, a realizat numeroase workshop-uri, tabere, performance-uri de dans, spectacole și flashmob-uri.
Din 2015 este membru al juriului și trainer de dans în cadrul TDF (Thessaloniki Dance Festival).  În 2017 a fondat CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform, platformă internațională de arte vizuale si performative, bazată pe workshopuri, networking artistic, performance-uri, spectacole de teatru-dans și teatru fizic, outdoor dance – cinema, jam-session-uri, concerte, conferințe și nu numai. CAMP este o tabără urbană independentă de vară, de tip festival, organizată anual la Sfântu Gheorghe, ce a devenit unul dintre cele mai mari evenimente de gen din Europa de Est.

În 2019, Attila Bordás a fost premiat de UNACOR pentru dezvoltarea scenei coregrafice independente românești. În 2020 a primit bursa artistică Communitas.

Artistul a colaborat cu numeroase școli de dans și universități de arte precum: Academia Națională de Dans din Budapesta, Liceul “Floria Capsali” din București, Liceul de Artă “Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, Facultatea de Teatru și Film “Babeş Bolyai” din Cluj, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Școala Națională de Arte “Dobri Hristov” din Varna, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, All Star Dance School din Thessaloniki și multe altele.

GALERIE DE IMAGINI