Ioana-Maria Repciuc

Actriță

PERFORMANCE

În timpul pandemiei, mi s-a întărit convingerea că nu aş renunţa la acest drum pentru nimic în lume. Nu am găsit altceva ce aş putea să fac cu la fel de mult drag, cu la fel de multă pasiune, cu la fel de multă iubire și am devenit sigură că nu voi renunţa la meseria mea niciodată.

Ioana-Maria Repciuc – performance

Păpuşa de cârpă – adaptare după Gabriel Garcia Marquez
Înregistrare realizată la Sala „ARCUB” – București
Concept video: Virgil Oprina

PREZENTARE

Pentru mine teatrul online nu este teatru. Nu este acelaşi lucru cu actul de pe scenă care are un public viu. Artiștii au nevoie de emoţia publicului şi au nevoie de acest schimb de energie cu el.

Ioana-Maria Repciuc se prezintă

SCURTĂ BIOGRAFIE

Ioana-Maria Repciuc

Actriță

(n. 1991, Oradea)

În copilărie a studiat balet, modeling, dansuri, arte marțiale și baschet, dar a ajuns să aprofundeze muzica, luând lecții de canto la Școala populară de Artă „Francisc Hubic”. În urma șansei de a colabora cu Teatrul Regina Maria din Oradea în musicalul Godspell, s-a îndrăgostit de teatru și de procesul prin care ia naștere un spectacol, genul muzical fiind printre preferatele ei.

După terminarea liceului „Emanuil Gojdu”, a fost admisă la Facultatea de Teatru și Televiziune în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, unde a studiat actoria. Și-a dat examenul de licență cu rolul Charity, rol titular în musicalul „Sweet Charity”. A debutat cu rolul Maria tot într-un musical, și anume, „West Side Story” în regia lui Răzvan Mazilu la Teatrul Odeon din București. Au urmat apoi o serie de audiții și colaborări cu mai multe teatre, de stat sau independente, proiecte de teatru radiofonic, dar și dublaje pentru diferite seriale, filme sau desene animate.

Printre rolurile ei se numără: Becky în spectacolul „Thomas Sawyer”, regia Horia Suru, Rambuku în „Rambuku”, regia Mihai Măniuțiu, Maria în „Balul Cimitirului”, regia Alexander Hausvater, Coquelicot în „Balcanicele”, regia Alexander Hausvater, Hermia în „Visul unei nopți de vară”, regia Muriel Manea, Hava în „Scripcarul pe acoperiș”, regia Andrei Munteanu și multe altele.

Ioana colaborează și cu asociația Create.Act.Enjoy, alături de care își propune să continue să crească starea de bine a pacienților din spitalele clujene și în general în comunitate, cu ajutorul terapiei prin artă.

GALERIE DE IMAGINI